Μοναδικές καινοτομίες

Η καινοτομία στο DNA μας

Η λέξη καινοτομία βρίσκεται στο DNA της ΜΕΓΑ. Με συνεχή διερεύνηση των αναγκών των καταναλωτών και με στόχο τον σχεδιασμό προϊόντων που να καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους, έχουμε χαράξει τη δική μας μοναδική πρόταση στην προσωπική υγιεινή, δημιουργώντας πρώτοι παγκοσμίως στον τομέα μας το “Sensitive” concept, μια αδιαμφισβήτητη αξία στην προσωπική υγιεινή. Σήμερα, μέσω του άρτια εξοπλισμένου εσωτερικού τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, η εξειδικευμένη ομάδα μας δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό της, στοχεύοντας σε νέες  καινοτομίες, πάντα με ελληνική υπογραφή.

Καινοτομία Sensitive

Στη ΜΕΓΑ έχουμε προτείνει τη δική μας 100% ελληνική πρόταση στην προσωπική υγιεινή, βασίζοντας τον σχεδιασμό των προϊόντων μας στην αρχή της μέγιστης φιλικότητας προς το δέρμα. Στα πλαίσια αυτής της αρχής, δημιουργήσαμε το 1997 μια μοναδική καινοτομία στην κατηγορία προσωπικής υγιεινής, την πρώτη παγκοσμίως Sensitive σερβιέτα, με μοναδικά φιλικό υφασμάτινο κάλυμμα, αποτελούμενο από υφασμάτινες ίνες, αντί για φιλμ, σε αντίθεση με τις κοινές σερβιέτες. To sensitive concept στη συνέχεια εφαρμόστηκε και στα υπόλοιπα προϊόντα μας, με στόχο την πλέον ολοκληρωμένη και αξιόπιστη φιλική προστασία προς το δέρμα. Μάλιστα, οι σερβιέτες EveryDay ήταν οι 1ες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία βλαβερών ουσιών. Η αρχή του μέγιστου σεβασμού προς το δέρμα στη συνέχεια εφαρμόστηκε και στην κατηγορία βρεφικών πανών. Τα Babylino Sensitive αποτελούν μια από τις λίγες σειρές βρεφικών πανών που φέρουν τον descriptor “sensitive”, ενώ επίσης είναι η πρώτη πάνα στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε με Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών. Αυτή η καινοτόμος, 100% ελληνική, “sensitive” πρόταση στην προσωπική υγιεινή, χάρη στην εξωστρέφεια της ΜΕΓΑ, ταξιδεύει σήμερα με επιτυχία σε 4 ηπείρους, ισχυροποιώντας κάθε χρόνο και περισσότερο τόσο τη γεωγραφική παρουσία της, όσο και τα μερίδια που κατακτά στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, η ΜΕΓΑ έχει σχεδιάσει πλήθος άλλων καινοτομιών, με στόχο πάντα την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (πχ ειδικά μεγέθη mini και extra long στις σερβιέτες, σερβιέτες EveryDay Double Dry, με διπλό απορροφητικό πυρήνα για maximum προστασία ακόμη και σε πολύ μεγάλη ροή, κ.ά.).

 

Η έμφαση στην άριστη ποιότητα και την καινοτομία έχει οδηγήσει τη ΜΕΓΑ στην 1η θέση στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα, ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στο εξωτερικό.

Επενδύοντας σε Καινοτομίες για το αύριο

Αφουγκραζόμενη τις μεταβαλλόμενες ανάγκες, η ΜΕΓΑ συνεχίζει σήμερα με νέες καινοτομίες, οι οποίες προσανατολίζονται περισσότερο από ποτέ στη χρήση βιοδιασπώμενων υλικών, που προστατεύουν το περιβάλλον και αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους.

Η ειδική τεχνογνωσία στην παραγωγή eco friendly προϊόντων αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα που απέκτησε η ΜΕΓΑ ήδη από το 2000, χάρη στις ισχυρές συνεργασίες contact manufacturing με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, με παγκόσμια παρουσία, αφιερωμένες αποκλειστικά στο σχεδιασμό eco friendly προϊόντων. Από όλους τους εναλλακτικούς προμηθευτές ανά τον κόσμο, οι εταιρείες αυτές επέλεξαν τη ΜΕΓΑ ως προμηθευτή τους, χάρη στην άριστη ποιότητα, τα προηγμένα συστήματα ποιοτικής διασφάλισης, την καινοτομία στον προϊοντικό σχεδιασμό, την eco friendly τεχνογνωσία και την εμπιστοσύνη στο ήθος της εταιρείας.

Έτσι, μια ελληνική εταιρεία έχει καταφέρει να έχει σήμερα σημαντική διεθνή παρουσία και στον χώρο των eco friendly προϊόντων προσωπικής υγιεινής, τα οποία αποτελούν την «επόμενη ημέρα» της κατηγορίας, καθώς και την απόδειξη μιας εταιρικής δραστηριότητας με σεβασμό στο «αύριο» των επόμενων γενεών.