Βραβεία – Διακρίσεις

Βραβεία – Διακρίσεις


ΜΕΓΑ: Στη λίστα «CHANGE THE WORLD» του Fortune Greece με τις 20 ελληνικές επιχειρήσεις που αλλάζουν τον κόσμο

Η ΜΕΓΑ, 100% ελληνική εταιρεία και ηγέτιδα στον κλάδο προσωπικής υγιεινής στη χώρα μας, κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στις 20 επικρατέστερες πρωτοβουλίες της ελληνικής “Change the World” list του περιοδικού Fortune για το 2022. Τα κριτήρια και η μεθοδολογία που καθιερώθηκαν από την αμερικανική έκδοση, ανέδειξαν τις επιχειρήσεις εκείνες που διακρίνονται για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν.

Η διάκριση στη λίστα “Change the World” αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη ΜΕΓΑ, ενώ αντικατοπτρίζει τη συνεχή της δέσμευση προς την Αειφορία. Η εταιρεία λειτουργεί καθημερινά με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για την Κοινωνία και τους ανθρώπους της, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες για τους πυλώνες ESG με εξειδικευμένα σχέδια δράσης με μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων έχει εντάξει στη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης το Πρόγραμμα βιωσιμότητας Act Green. Ένα πρόγραμμα με αυστηρά καθορισμένους στόχους, που έχει ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθεί σε τρεις χρονολογίες – σταθμούς (2023 – 2030 – 2050), υλοποιώντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις της εταιρείας για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Επτά νέα βραβεία για τη ΜΕΓΑ στα Supermarket Awards 2022

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

 1. TOP NON-FOOD SUPPLIER OF THE YEAR. Η ΜΕΓΑ αναδείχτηκε προμηθευτής της χρονιάς 2022, στον τομέα non food όπου δραστηριοποιείται.
 2. Gold βραβείο στην κατηγορία “Εταιρική́ Κοινωνική́ Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον” για τη συνολική συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα από το στοχευμένο Πρόγραμμα βιωσιμότητας με τίτλο Act Green, η ΜΕΓΑ υλοποιεί έμπρακτα τις δεσμεύσεις της για δημιουργία θετικού περιβαλλοντικού αντικτύπου.
 3. Gold Βραβείο στην κατηγορία “Κοινές Ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης”, για το πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟ ΑΙΓΑΙΟ», που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την Εναλεία και τα My market, με στόχο τον καθαρισμό πλαστικών από τις θάλασσες, τα οποία ανακυκλώνονται και συμβάλλουν στην Κυκλική Οικονομία.
 4. Gold Βραβείο στην κατηγορία “Marketing & Επικοινωνία (Non-Food)” για την επιτυχημένη επικοινωνιακή στρατηγική των σερβιετών EveryDay Sensitive with Cotton Maxi Night η οποία, μέσω ενός καινοτόμου concept που αναπτύχθηκε σε 3 πυλώνες δράσης (USP’s, ΕΚΕ, Βιωσιμότητα), ανέδειξε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.
 5. Silver Βραβείο στην κατηγορία “Νέα Συσκευασία” για το προϊόν πάνες-βρακάκι Babylino Sensitive Pants-Night use Tested, που σχεδιάστηκε υιοθετώντας και συστήνοντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές.
 6. Silver Βραβείο στην κατηγορία Εταιρική́ Κοινωνική́ Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος για τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί η ΜΕΓΑ συνολικά για την Κοινωνία. Η εταιρεία, εδώ και χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δημιουργώντας θετικό κοινωνικό αντίκτυπο με την συνεχή στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται.
 7. Bronze βραβείο στην κατηγορία “Επιτυχημένη Εισαγωγή́ Προϊόντος/Σειράς προϊόντων για τα Wet Hankies Antibacterial Extra Safe XL, που εξασφαλίζουν ενισχυμένη αντιβακτηριδιακή προστασία και κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τα οποία τοποθετήθηκαν πανελλαδικά τόσο σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όσο και σε επιλεγμένα σημεία υψηλών απαιτήσεων προστασίας.

Δυο νέες περιβαλλοντικές βραβεύσεις για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2022

Η ΜΕΓΑ διακρίθηκε για ακόμα μια φορά για τις αειφόρες πρακτικές που εφαρμόζει, λαμβάνοντας δυο βραβεία στα Environmental Awards 2022, τη διοργάνωση που αναδεικνύει και επιβραβεύει καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε:

 • Gold βραβείο στην ενότητα Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων / Waste Reduce. Για τη ΜΕΓΑ, η ορθή διαχείριση των αποβλήτων παραγωγής και η προαγωγή της κυκλικής οικονομίας μέσα από τις καθημερινές της δραστηριότητες αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η ΜΕΓΑ σχεδίασε τις κατάλληλες διαδικασίες παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, προχώρησε στις κατάλληλες συνεργασίες με πιστοποιημένους συνεργάτες ανακύκλωσης και αφιέρωσε τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να πετύχει εξαιρετικά μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη μονάδα της. Ως αποτέλεσμα και έμπρακτη αναγνώριση των ως άνω επιλογών και προσπαθειών της, έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Zero Waste to Landfill σε επίπεδο “Gold”, καθώς το 2020 πέτυχε ποσοστό  99% ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης στην μονάδα της.
 • Silver βραβείο στην ενότητα Sustainable Business. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της φιλοσοφίας της ΜΕΓΑ, καθώς ήδη εδώ και χρόνια προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων προσωπικής υγιεινής άριστης ποιότητας, εξαιρετικών ιδιοτήτων φιλικότητας προς το δέρμα, σχεδιασμένα με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πέντε νέα σημαντικά βραβεία για τη ΜΕΓΑ

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των RETAILBUSINESS AWARDS, η ΜΕΓΑ έλαβε τα παρακάτω βραβεία:

 • Βραβείο Gold στην κατηγορία Suppliers’ Best Brand Launch Campaign, με τα WET HANKIES Antibacterial Extra Safe. Το συγκεκριμένο προϊόν σκαρφάλωσε μέσα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμά του στην 1η θέση πωλήσεων σε όλη την κατηγορία υγρών αντισηπτικών μαντηλιών (στο ranking ανά κωδικό), ενώ ενίσχυσε περαιτέρω το συνολικό ηγετικό μερίδιο της μάρκας Wet Hankies, το οποίο κινείται στο επίπεδο του 67% (IQ Nielsen, Total Greece, %Value Share, Year 2021).
 • Βραβείο Silver στην κατηγορία Suppliers’ CSR CAMPAIGN, για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟ ΑΙΓΑΙΟ». Αποτελεί μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική δράση που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την Εναλεία και τα My market, με στόχο τον καθαρισμό πλαστικών από τις θάλασσες και ακτές του Αιγαίου, τα οποία ανακυκλώνονται και συμβάλλουν στην Κυκλική Οικονομία.
 • Βραβείο Bronze στην κατηγορία κατηγορία Suppliers’ Brand Campaign, EveryDay Sensitive with Cotton Maxi Night.  Οι σερβιέτες EveryDay Sensitive with Cotton Maxi Night είναι οι μόνες που συνδυάζουν τόσο αποτελεσματικά maximum προστασία από διαρροές και maximum φιλικότητα προς το δέρμα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», η εταιρεία  τιμήθηκε με δύο ακόμη βραβεία:

 • Πρωταγωνιστής του Κλάδου ΧΑΡΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (TISSUE), ως κορυφαία επιχείρηση βασικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας (με κριτήριο τα αθροιστικά σύνολα του κύκλου εργασιών και των κερδών προ φόρων)
 • Greek Business Champion, ως επιχείρηση που κατάφερε να αυξήσει ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών της και τα κέρδη προ φόρων της, πάνω από 10%.

Τρεις νέες περιβαλλοντικές διακρίσεις για τη ΜΕΓΑ στα Hellenic Responsible  Business Awards 2022

H ΜΕΓΑ έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

 1. Gold Βραβείο στην κατηγορία Purpose, για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟ ΑΙΓΑΙΟ», το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική δράση που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την Εναλεία και τα My market, με στόχο τον καθαρισμό πλαστικών από τις θάλασσες και ακτές του Αιγαίου, τα οποία ανακυκλώνονται και συμβάλλουν στην Κυκλική Οικονομία.
 2. Gold Βραβείο στην κατηγορία Zero Waste. Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών της δεσμεύσεων, η ΜΕΓΑ σχεδίασε τις κατάλληλες διαδικασίες παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, προχώρησε στις κατάλληλες συνεργασίες με πιστοποιημένους συνεργάτες ανακύκλωσης και αφιέρωσε τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να πετύχει εξαιρετικά μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη μονάδα της. Ως αποτέλεσμα και έμπρακτη αναγνώριση των ως άνω επιλογών και προσπαθειών της, έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Zero Waste to Landfill σε επίπεδο “Gold”, καθώς το 2020 πέτυχε ποσοστό  99% ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης στην μονάδα της.
 3. Bronze βραβείο στην κατηγορία Ανακύκλωση. Με σεβασμό στις Αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, η ΜΕΓΑ αναπτύσσει συνεχώς νέες αυστηρές προδιαγραφές «Design for Sustainability» για τα προϊόντα της. Υιοθετεί πρωτοβουλίες πέρα από τα νομικά επιβαλλόμενα, για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, την αύξηση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών και την αποδοτικότερη χρήση φυσικών πόρων.

Σημαντική διάκριση για τη ΜΕΓΑ στα “Made in Greece Awards 2022”

Μια νέα σημαντική διάκριση απέσπασε η ΜΕΓΑ στα φετινά βραβεία-θεσμό για την ελληνική επιχειρηματικότητα, «Made in Greece Awards 2022», σε μία ιδιαίτερη τελετή η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Συγκεκριμένα, η 100% ελληνική εταιρεία τιμήθηκε με το βραβείο Μάρκετινγκ «Γεώργιος Aυλωνίτης», το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος, τιμώντας τον εκλιπόντα διακεκριμένο καθηγητή. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική απόδοση, τις αξίες και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής προϊοντικής ασφάλειας. 

Babylino Sensitive Pants Night use Tested (πάνες-βρακάκια) «Προϊόν της Χρονιάς 2022»

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» (Voted Product of the Year) είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού.  Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση των βιομηχανιών, των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά για την προσπάθειά τους να παράγουν ή να δημιουργούν καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα με χρησιμότητα και σκοπό.

Στα πλαίσια της Διοργάνωσης αυτής, τα Babylino Sensitive Pants Night Use Tested (πάνες-βρακάκια), αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία τους, μετά από ανεξάρτητη καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την IRI σε δείγμα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.

Τα νέα πρωτοποριακά Babylino Pants είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν δοκιμασμένη προστασία…μέρα νύχτα! Xάρη στην τεχνολογία “all around elastic” και στις μοναδικές καινοτομίες τους προσφέρουν ασύγκριτα σταθερή εφαρμογή, έξτρα απορροφητικότητα και τη στεγνότητα που χρειάζεται ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση τη νύχτα. Χαρακτηρίζονται ως πάνες –βρακάκια top απορροφητικότητας CLASS Α *.

Είναι ελεγμένα με προσομοίωση πραγματικής νυχτερινής χρήσης σε διαπιστευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο. Τα πρώτα baby-pants (πάνες-βρακάκι) στην Ευρώπη με πιστοποίηση Oeko-Tex ® Standard 100, για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών. Σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία.

 

* Ελέγχoνται τακτικά και ανεξάρτητα από την SGS. Τα τεστ βασίζονται σε αξιολόγηση αποτελεσματικότητας μέσω προσομοίωσης χρήσης τη νύχτα. 


Τα Wet Hankies Antibacterial Extra Safe «Προϊόν της Χρονιάς 2022»

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» αποτελεί διεθνώς έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους θεσμούς επιβράβευσης καινοτόμων καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του ίδιου του  καταναλωτικού κοινού.

Στα πλαίσια αυτού του διεθνούς κύρους θεσμού, τα Wet Hankies Antibacterial Extra Safe αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία τους, κατόπιν ανεξάρτητης καταναλωτικής έρευνας, η οποία διεξήχθη από την IRI σε δείγμα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.

Τα Wet Hankies Antibacterial Extra Safe ήταν τα πρώτα αντιβακτηριδιακά μαντήλια στην Ελλάδα που έδωσαν απάντηση στην ανάγκη για εγγυημένη ενισχυμένη αντιβακτηριδιακή προστασία, εξασφαλίζοντας, μέσα από εξειδικευμένα τεστ υψηλών απαιτήσεων, επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση και κατά του κορωνοϊού SARSCoV-2.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της αναγνώρισης θεσμών και καταναλωτών για την αδιάλειπτη μέριμνα της ΜΕΓΑ για τη μέγιστη ασφάλεια του καταναλωτή.


Η ΜΕΓΑ, διακρίθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά στα Supermarket Awards 2021, κατακτώντας συνολικά 10 βραβεία.

Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με τους τίτλους:

 • TOP NON FOOD SUPPLIER OF THE DECADE, ύστερα από την υλοποίηση πλήθους καινοτόμων πρωτοβουλιών επί μια ολόκληρη δεκαετία. Οι δράσεις και η συνεχής εξέλιξη της εταιρίας αναγνωρίστηκαν από την κριτική επιτροπή ως άξιες επιβράβευσης, ενώ παράλληλα, η εταιρία απέσπασε τα περισσότερα βραβεία συνολικά τη δεκαετία από το 2012 έως και το 2021 μεταξύ των προμηθευτικών επιχειρήσεων μη τροφίμων!
 • TOP NONFOOD SUPPLIER OF THE YEAR ξεχωρίζοντας ως προς τις μοναδικές καινοτομίες της, αλλά και την ανταπόκρισή της στις ανάγκες τις κοινωνίας.

Αλλά και με τέσσερα Χρυσά βραβεία:

 • Στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος | Για τις πολλαπλές και σημαντικές δράσεις της εταιρίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας, η ΜΕΓΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για τους εργαζομένους της, τους καταναλωτές και την κοινωνία.
 • Στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον | Για το πρόγραμμα «ΜΕΓΑ Act Green: Παίρνουμε το μέλλον προσωπικά», το οποίο προωθεί τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κάνοντας πραγματικότητα την υπόσχεση της ΜΕΓΑ για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.
 • Στην κατηγορία Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας | Για την αξεπέραστη προϊοντική ασφάλεια που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της, καθώς και τις επενδύσεις και την απαρέγκλιτη μέριμνα που έχει δώσει στο θέμα της ασφάλειας καταναλωτή.
 • Στην κατηγορία  Επιτυχημένη Εισαγωγή Προϊόντος / Σειράς Προϊόντων | Για τα αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet Hankies Antibacterial Extra Safe, τα πρώτα με ενισχυμένη αντιβακτηριδιακή προστασία και εργαστηριακά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοιού SARS-CoV-2.

2 Ασημένια βραβεία:

 • Στην κατηγορία Αύξηση Πωλήσεων / Μεριδίου Προϊόντων (Non Food) |Για τα αντιβακτηριδιακά μαντήλια χεριών Wet Hankies.
 • Στην κατηγορία  Δημιουργία Νέας Κατηγορίας | Για τις μάσκες εξαιρετικά υψηλής προστασίας ΜΕΓΑ σχεδιασμένες με μοναδικές καινοτομίες, με αποκλειστικό στόχο την μέγιστη προστασία του καταναλωτή.

Και 2 Χάλκινα βραβεία:

 • Στην κατηγορία Νέα Συσκευασία | Για τις μπατονέτες Tipers Natura με 100% οικολογικό σχεδιασμό, μένοντας πίστη στην υπόσχεση της για την προστασία του περιβάλλοντος και ένα καλύτερο μέλλον.
 • Στην κατηγορία  Κοινές Ενέργειες CSR| 365 ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ | ΜΕΓΑ & ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με προϊόντα προσωπικής φροντίδας ΜΕΓΑ


7 σημαντικές διακρίσεις στα RETAILBUSINESS AWARDS και στα βραβεία «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των RETAILBUSINESS AWARDS η  ΜΕΓΑ έλαβε τα παρακάτω τέσσερα βραβεία:

 • Βραβείο Gold στην κατηγορία CSR RETAIL STRATEGY για το πρόγραμμα προσφοράς ιατρικού εξοπλισμού σε παιδιατρικά νοσοκομεία σε συνεργασία με την ΠΕΝΤΕ Α.Ε. και το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
 • Βραβείο Silver στην κατηγορία SUPPLIERS’ CSR CAMPAIGN για τις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας στη μάχη κατά της πανδημίας Covid – 19
 • Βραβείο Silver στην κατηγορία SUPPLIERS’ BEST LAUNCH BRAND STRATEGY για το επιτυχημένο λανσάρισμα των πιστοποιημένων χειρουργικών μασκών μίας χρήσης ΜΕΓΑ
 • Βραβείο Bronze στην κατηγορία CSR RETAIL STRATEGY για το καινοτόμo πρόγραμμα στήριξης της Τρίτης Ηλικίας «Δεσμός Φιλίας» του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παράλληλα, στο πλαίσιο των βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», η εταιρεία ΜΕΓΑ τιμήθηκε με τρία βραβεία:

 • Πρωταγωνιστής Κλάδου Δεκαετίας (2010-2020), ως κορυφαία επιχείρηση βασικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας (με κριτήριο τα αθροιστικά σύνολα του κύκλου εργασιών και των κερδών προ φόρων, για την χρονική-οικονομική περίοδο 2010 -2019)
 • Greek Business Champion (Χρυσός Πρωταγωνιστής Δεκαετίας 2010-2020), ως επιχείρηση που κατάφερε να αυξήσει ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών της και τα κέρδη προ φόρων της, πάνω από 50%, συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019
 • Solidarity Excellence, για την προσήλωσή της στην αξία της ανθρώπινης ζωής με την αλληλεγγύη που επέδειξε έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία, με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19.

Με όραμα τη δημιουργία μιας ξεχωριστής 100% ελληνικής πρότασης στην προσωπική υγιεινή, η εταιρεία ΜΕΓΑ καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία και ταυτόχρονα λειτουργεί  ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης που βρίσκεται αδιάλειπτα και διαχρονικά στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας


Οι μάσκες προσώπου υψηλής προστασίας ΜΕΓΑ, αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2021»

Στα πλαίσια του διεθνούς κύρους θεσμού όπου οι Έλληνες καταναλωτές επιβραβεύουν την καινοτομία, οι μάσκες προσώπου υψηλής προστασίας ΜΕΓΑ αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία τους, μετά από ανεξάρτητη καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την IRI σε δείγμα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.

Μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια, οι καταναλωτές αναγνώρισαν τη βαρύτητα που κατέδειξε η ΜΕΓΑ Α.Ε. στον σχεδιασμό ενός προϊόντος το οποίο προσφέρει άριστο συνδυασμό εξαιρετικά υψηλής προστασίας (BFE≥98% βάσει EN 14683) και αξεπέραστης άνεσης, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Η εν λόγω διάκριση αποτελεί την απόδειξη ότι οι καταναλωτές αναγνωρίζουν κι επιβραβεύουν την ελληνική καινοτομία, ενώ δίνει ισχυρό κίνητρο σε επιχειρήσεις όπως η ΜΕΓΑ Α.Ε. να συνεχίσουν με σεβασμό και συνέπεια να επενδύουν στην Ελλάδα και να δημιουργούν ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας.


Μωρομάντηλα BabyCare Calming«Προϊόν της Χρονιάς 2021»

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» (Voted Product of the Year) είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις διακρίσεις να προκύπτουν μετά από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού.  Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση των βιομηχανιών, των προμηθευτών προϊόντων και υπηρεσιών στην ελληνική αγορά για την προσπάθειά τους να παράγουν ή να δημιουργούν καινοτόμα καταναλωτικά προϊόντα με χρησιμότητα και σκοπό.

Στα πλαίσια της Διοργάνωσης αυτής, τα μωρομάντηλα BabyCare Calming, αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στην κατηγορία τους, μετά από ανεξάρτητη καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την IRI σε δείγμα 3.200 καταναλωτών στην Ελλάδα.

Τα νέα μωρομάντηλα BabyCare Calming Pure Water προσφέρουν μία πρωτοποριακή πρόταση βρεφικής φροντίδας.  Σχεδιασμένα με απαλή σύνθεση και με σύμμαχο τη φύση, είναι τα μόνα που περιέχουν αγνό νερό (πάνω από 96%) και φυτικά εκχυλίσματα βαμβακιού και οργανικής λεβάντας. Έτσι, προσφέρουν εκτός από απαλή και χαλαρωτική φροντίδα στο βρεφικό δέρμα. 

Μία ακόμα καινοτόμα πρόταση της 100% ελληνικής εταιρείας  ΜΕΓΑ, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό υγρών μαντηλιών και επενδύει συνεχώς στην καινοτομία και την έρευνα, με στόχο την κάλυψη και των πιο υψηλών απαιτήσεων.


Η ΜΕΓΑ στις The Most Sustainable Companies in Greece 2020

Κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας «SUSTAINABLE GREECE 2020», ΜΕΓΑ εντάχθηκε στην ηγετική ομάδα των 25 The Most Sustainable Companies in Greece 2020, που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.


Δυο νέες βραβεύσεις για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2020

Η ΜΕΓΑ διακρίθηκε για ακόμα μια φορά για τις αειφόρες πρακτικές που εφαρμόζει, λαμβάνοντας δυο βραβεία στα Environmental Awards 2020, τη διοργάνωση που αναδεικνύει και επιβραβεύει καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία απέσπασε Ασημένιο βραβείο στην ενότητα Resource Sustainability για το Waste Management της και Αργυρό στην ενότητα Organization and Process Innovation στην κατηγορία Sustainable Business για τις εταιρικές πρακτικές και ενέργειές της για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.


Η ΜΕΓΑ Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η ΜΕΓΑ διακρίθηκε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης ετήσιας Συνάντησης Επιχειρηματικής Αριστείας.

Mega Diamont of Greek Economy award


Δυο νέες σημαντικές διακρίσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα στην 18η απονομή των Retail Business Awards 2020.

Δυο νέες σημαντικές διακρίσεις, που επιβραβεύουν τις δράσεις Εταιρικής της Υπευθυνότητας, παρέλαβε η  100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής Α.Ε., στην απονομή των  Retail Business Awards 2020, τον μεγαλύτερο και μακροβιότερο θεσμό της αγοράς που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 1. Ασημένιο βραβείο για το Κοινωνικό πρόγραμμα “Μητέρα & Παιδί”.
 2. Ασημένιο βραβείο για το Κοινωνικό πρόγραμμα “Πάτα Enter στην Τεχνολογία”.

Νέα Βραβεία ΕΚΕ


Κορυφαίο Bραβείο Aσφάλειας Προϊόντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το προϊόν Babylino Sensitive

Το 2019, οι ελληνικές βρεφικές πάνες Babylino Sensitive διακρίθηκαν με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κορυφαία αυτή διάκριση αντανακλά την ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής να παράγει ένα απόλυτα ασφαλές βρεφικό προϊόν: τα Babylino Sensitive. Ένα προϊόν που κατάφερε να διακριθεί για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει προς το βρεφικό δέρμα, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση από ειδική κριτική επιτροπή της ΕΕ.


Η ΜΕΓΑ «True Leader» της Ελληνικής Οικονομίας για ένατη συνεχή χρονιά

Συγκεκριμένα, ο θεσμός «True Leaders» της Icap Group αποκτά σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που κόντρα στην οικονομική κρίση εκπροσωπούν την ανάπτυξη. Μέσα από ένα σύνολο 15.000 χιλιάδων επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, η ΜΕΓΑ βρίσκεται στις 70 εταιρείες που βάσει δημοσιευμένων αποτελεσμάτων πέτυχαν να διακριθούν, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και αντικειμενικά τα εξής μετρήσιμα κριτήρια:

 • Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2018
 • Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2017 στο 2018
 • Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
 • Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας)


Επιχειρηματικό βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2019 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, απονεμήθηκε στη ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε. το σημαντικό Βραβείο Κούρος 2019, για τη σημαντική εξαγωγική της δραστηριότητα.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τιμά ετησίως και για 25η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της διαχρονικότητας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών.


Δυο χρυσές διακρίσεις για τη ΜΕΓΑ στα Greek Export Awards

Σε μια χρονιά που η ΜΕΓΑ έκανε νέο ρεκόρ εξαγωγών, εννιαπλασιάζοντας τις εξαγωγές της από το 2010, οι χρυσές διακρίσεις στα Greek Exports Awards 2019 έρχονται να επιβραβεύσουν την Αριστεία στον τομέα των εξαγωγών της.

 1. Χρυσό Βραβείο Top Industrial Export Company. Με την πεποίθηση ότι η καινοτομία μπορεί να έχει ελληνική ταυτότητα και διεθνές διαβατήριο, η ΜΕΓΑ επένδυσε εδώ και δεκαετίες στην εξωστρέφεια, με τα προϊόντα της να βρίσκονται σήμερα σε 4 ηπείρους, ενισχύοντας έτσι την ελληνική παρουσία και καινοτομία στην απαιτητική διεθνή αγορά.
 2. Χρυσό Βραβείο Top Branded Export Product Babylino Sensitive. Οι ελληνικές βρεφικές πάνες Babylino Sensitive ταξιδεύουν καθημερινά για τα ράφια του εξωτερικού, αποτελώντας άξιο εκπρόσωπο των ελληνικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής στο διεθνή στίβο. Σήμερα, όπου εισάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλο ποσοστό προϊόντων προσωπικής υγιεινής στη χώρα μας, η κατηγορία βρεφικές πάνες έχει πάρει τη θέση της στα 50 ελληνικά πιο εξαγόμενα προϊόντα, κυρίως χάρη στις εξαγωγικές πρωτοβουλίες της ΜΕΓΑ. Η υψηλή προϊοντική ασφάλεια και η άριστη ποιότητα του Babylino αναγνωρίστηκαν μάλιστα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού το Babylino τιμήθηκε πρόσφατα με το Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Bραβείο Ασφάλειας Προϊόντος.


Τέσσερις χρυσές διακρίσεις  για τη ΜΕΓΑ στα Super Market Awards 2019 

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία έλαβε τις παρακάτω διακρίσεις:

 • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Εξαγωγική Δραστηριότητα & Εξωστρέφεια, για την επιτυχημένη της συνεχή ανοδική πορεία στον παγκόσμιο χάρτη. Η εξωστρεφής στρατηγική και η στόχευση της ΜΕΓΑ σε νέες αγορές έχουν συμβάλλει ώστε να επιτύχει οκταπλασιασμό των εξαγωγών της το διάστημα 2010 – 2018, με παρουσία σε 4 ηπείρους.
 • Χρυσό βραβείο, μαζί με την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, στην κατηγορία «Κοινές ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» για την υποστήριξη του προγράμματος «ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΙ» των Γιατρών του Κόσμου. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε εγκύους και νεογνά που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν στην περιοχή της Αθήνας, μέσα από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών σε βρέφη και παιδιά, κάλυψη φαρμακευτικού /υγειονομικού υλικού, καθώς και διανομή βρεφικών ειδών baby kits.
 • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας» για την προϊοντική ασφάλεια των Babylino Sensitive, των ελληνικών βρεφικών πανών που έχουν σχεδιαστεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές φιλικότητας προς το βρεφικό δέρμα και έχουν πιστοποιηθεί διεθνώς γι’ αυτό με το Oeko-Tex® Standard 100 certification. Μάλιστα, τα Babylino αποτελούν την πρώτη πάνα στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε με Oeko-Tex, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της ΜΕΓΑ στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και τη φιλική προστασία του δέρματος που προσφέρουν τα προϊόντα της.
 • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Επιτυχημένο Επαναλανσάρισμα Προϊόντος / Σειράς Προϊόντων», για το επαναλανσάρισμα της 1ης “Sensitive” σερβιέτας παγκοσμίως, που έφερε για μία ακόμα φορά τη μάρκα EveryDay στην πρώτη γραμμή, με 2 σημαντικές προιοντικές καινοτομίες: 1) Υγιεινό υφασμάτινο κάλυμμα που περιέχει βαμβάκι και 2) Επαναστατική τεχνολογία Center Plus, για αξεπέραστη απορροφητικότητα και προστασία από διαρροές.


Δυο σημαντικά βραβεία στα Manufacturing Excellence Awards

Η ΜΕΓΑ έλαβε το silver βραβείο στην κατηγορία ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ για το προιόν Babylino Sensitive και το gold βραβείο στην κατηγορία ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας με τίτλο « Πράξεις Φροντίδας».


Η ΜΕΓΑ ξανά Πρωταγωνιστής Κλάδου Ατομικής Υγιεινής 

Μια ακόμη σημαντική διάκριση κατέκτησε η ΜΕΓΑ στο πλαίσιο των φετινών βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2019, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία χρονιά την ανοδική της πορεία και την συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία.


Τριπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα φετινά σελφ σέρβις Excellence Awards

Τρία βραβεία απέσπασε η 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ στην τελετή απονομής των “σελφ σέρβις Excellence Awards 2018”:

 • Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Σημαντική Επένδυση» για το συνεχές επενδυτικό της πλάνο στις υπερσύγχρονες εργοστασιακές της εγκαταστάσεις στην Αθήνα.
 • Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστες Συνεργασιακές Πρακτικές Λιανεμπορίου / Προμηθευτών» σε συνεργασία με τη Lidl Hellas. Το πρόγραμμα αφορούσε την προσφορά πάνω από 340.000 βρεφικών πανών καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες όλων των μελών της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και για πάνω από ένα χρόνο.
 • Silver Βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος» για το πρόγραμμα πρόληψης υγείας της Τρίτης Ηλικίας με τίτλο «Πανελλαδική εκστρατεία για το Alzheimer», το οποίο υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer.


Χρυσή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2018

Η ΜΕΓΑ έλαβε το χρυσό βραβείο στην Ενότητα Resource Sustainability για το πρόγραμμα Διαχείρισης Αποβλήτων στις υπερσύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της.


Η ΜΕΓΑ στους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας με δυο σημαντικές διακρίσεις

Η εταιρεία έλαβε το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» και το βραβείο «Πρωταγωνιστής Κλάδου» (Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής – Τissue) με βάση τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη προ φόρων και τα ταμειακά της διαθέσιμα.


Διπλή Διάκριση για την ΜΕΓΑ στα Hellenic Responsible Business Awards 2018 

Δυο σημαντικές διακρίσεις, που επιβραβεύουν τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΜΕΓΑ, παρέλαβε η  εταιρία στην απονομή των Hellenic Responsible Business Awards 2018.

 • Χρυσό βραβείο για το κοινωνικό πρόγραμμα Βιωματικά Θεατρικά Εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενεργό γήρανση και σε συνεργασία με τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 • Ασημένιο βραβείο για το πρόγραμμα Διαχείρισης Αποβλήτων στις υπερσύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της ΜΕΓΑ.


Διάκριση στα Waste & Recycling Awards 2017

Το σημαντικό βραβείο “ZERO WASTE” έλαβε η ΜΕΓΑ. Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του σημαντικού έργου που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται  στην καρδιά της στρατηγικής της ΜΕΓΑ για αειφόρο ανάπτυξη.


Μία ακόμη σημαντική διάκριση κατέκτησε το Babylino στα σελφ σέρβις Excellence Awards 2017

To βραβείο στην κατηγορία «Αύξηση Πωλήσεων / Μεριδίου Προϊόντων – Non Food» απέσπασε το Babylino σε μια εντυπωσιακή τελετή για το Λιανεμπόριο, όπου βραβεύτηκαν εξαιρετικές πρακτικές των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των σελφ σέρβις Excellence Awards 2017.

Η διάκριση στην κατηγορία «Αύξηση Πωλήσεων / Μεριδίου Προϊόντων – Non Food» αποτελεί επισφράγιση της άκρως επιτυχημένης πορείας της μάρκας Babylino, για άλλη μία χρονιά.


Μία εξαιρετικά σημαντική βράβευση για τη ΜΕΓΑ Α.Ε. στα «Growth Awards»

Η ΜΕΓΑ Α.Ε αναδείχθηκε ως ο νικητής στην κατηγορία «Λειτουργική/ Επιχειρησιακή βελτίωση » στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, των Eurobank και Grand Thornton, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνεχή προσπάθεια της ΜΕΓΑ Α.Ε. για το Άριστο, τόσο στην παραγωγή ελληνικών καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων, όσο και στην Επιχειρησιακή της Λειτουργία.


Τρεις φορές βραβευμένη η ΜΕΓΑ Α.Ε. στα «Greek Exports Awards»

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε στα Greek Exports Awards η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες και πλέον εξελιγμένες βιομηχανίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, σε μια διοργάνωση που επιβραβεύει τις καλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα των εξαγωγών. Επιχειρήσεις που συνδράμουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στη χώρα μας.


Τιμητική διάκριση της ΜΕΓΑ στα βραβεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Μαζί για το Παιδί»

Η ΜΕΓΑ παρέλαβε το 2017 για δεύτερη φορά την Τιμητική Διάκριση για τη συνεισφορά της στην υποστήριξη του σημαντικού έργου της ένωσης Μαζί για το Παιδί για τη χρονιά που πέρασε. Η εταιρία μας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, συνεχίζει να στηρίζει με μοναδική ευαισθησία σημαντικές κοινωνικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.


“Επιχειρηματικό Διαμάντι” της Ελληνικής Οικονομίας για 6η συνεχή χρονιά η ΜΕΓΑ Α.Ε.

Η ΜΕΓΑ Α.Ε αναδείχτηκε για 6η συνεχή χρονιά «επιχειρηματικό διαμάντι» στα βραβεία «Diamonds of the Greek Economy» της Stat Bank συνεχίζοντας σταθερά τη δυναμική της αναπτυξιακή της πορεία.


Το χρυσό βραβείο κατέκτησε η EveryDay στα «σελφ σέρβις Excellence Awards 2016»

Η διάκριση στην κατηγορία «Αύξηση Πωλήσεων / Μεριδίου Προϊόντων – Non Food» αποτελεί επισφράγιση της άκρως επιτυχημένης πορείας της μάρκας EveryDay, από το ξεκίνημά της έως σήμερα.  Το βραβείο της απονεμήθηκε χάρη στην μεγάλη άνοδο μεριδίου που ξεχώρισε σε όλη την κατηγορία «non food».


Κορυφαία βράβευση των Babylino Sensitive στα «Made in Greece Awards 2015»

Tο πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Επωνύμου Ελληνικού Προϊόντος / βιομηχανικά προϊόντα» απέσπασαν οι ελληνικές βρεφικές πάνες Babylino Sensitive, της εταιρίας ΜΕΓΑ Α.Ε στα φετινά βραβεία «Made in Greece 2015». Η κορυφαία αυτή διάκριση, μέσα από αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης, αποδεικνύει ότι, τα 100% ελληνικά βρεφικά προϊόντα Babylino Sensitive, κόντρα στην οικονομική κρίση, εκπροσωπούν επάξια την ελληνική καινοτομία και την ανάπτυξη.


ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Αύξηση Πωλήσεων / Μεριδίου Προϊόντων – Non Food» για τις βρεφικές πάνες Babylino Sensitive.– Διοργάνωση «σελφ σέρβις Excellence Awards 2015»

Η διάκριση αποδεικνύει ότι το 100% ελληνικό βρεφικό προϊόν Babylino Sensitive, παρά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης, κατάφερε να κάνει τη διαφορά, αυξάνοντας το μερίδιό του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αποκτώντας ισχυρή παρουσία σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.


ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος» για την κοινωνική ενέργεια “Γράμμα στη Νέα Γενιά”, με την υπογραφή των προϊόντων Sani Sensitive. – Διοργάνωση «σελφ σέρβις Excellence Awards 2015»

Η διάκριση στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» επισφραγίζει την έμπρακτη δέσμευση της  ΜΕΓΑ για Κοινωνική Υπευθυνότητα, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Η βραβευμένη ενέργεια “Γράμμα στη Νέα Γενιά”, με την υπογραφή των προϊόντων Sani Sensitive, είχε τόσο ηθική όσο και υλική σημασία. Με στόχο να θυμίσει την αξία της Τρίτη Ηλικίας, της έδωσε το λόγο, ζητώντας της να στείλει μια συμβουλή για τους νέους. Παράλληλα, προσφέρθηκαν 25.000 γεύματα αγάπης σε άπορους ηλικιωμένους, σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


“Επιχειρηματικό Διαμάντι” της Ελληνικής Οικονομίας για 5η συνεχή χρονιά η ΜΕΓΑ Α.Ε.

Η ΜΕΓΑ Α.Ε αναδείχτηκε για 5η συνεχή χρονιά «επιχειρηματικό διαμάντι» στα βραβεία «Diamonds of the Greek Economy 2015» της Stat Bank. Η συγκεκριμένη διάκριση επισφραγίζει όχι μόνο τη συνεχή ανοδική πορεία της ΜΕΓΑ, αλλά και τη διαρκή έμπρακτη στήριξή της προς της ελληνική οικονομία.


«Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2015» 

Η ΜΕΓΑ  έλαβε πρόσφατα το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015 και διακρίθηκε για το “πέραν του καθήκοντος άριστο έργο στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Πολιτικής στον τομέα Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων». Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση και επιβράβευση του σημαντικού έργου που γίνεται στη ΜΕΓΑ για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο βρίσκεται  στην “καρδιά” της στρατηγικής της για αειφόρο ανάπτυξη.


«Προμηθευτης της χρονιας» η ΜΕΓΑ Α.Ε στα βραβεια Lighthouse Retail Business Awards 2014

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εταιρία, καθότι της απονέμεται από τους ίδιους τους πελάτες της, το ελληνικό λιανεμπόριο, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική απόδοση, τις αξίες και τις άψογες σχέσεις συνεργασίας που διατηρεί στην ελληνική αγορά. Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη βράβευση, επισφραγίζει την πελατοκεντρική φιλοσοφία της ΜΕΓΑ.


Τιμητικό βραβείο συνεισφοράς «Life Achievement Award» για τον κ. Βιτουλαδίτη Κωνσταντίνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΓΑ Α.Ε στα Σελφ Σερβις Εxcellence Αwards 2014

Η σημαντική διάκριση «Life Achievement Award» δόθηκε σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του κου Κωνσταντίνου Βιτουλαδίτή στην ανάπτυξη του κλάδου, της προσφοράς του τόσο στην ελληνική παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, όσο και στη βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και των άψογων σχέσεων συνεργασίας με τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις.


«Επιχειρηματικό Διαμάντι» για 4η συνεχόμενη χρονιά η ΜΕΓΑ Α.Ε.

Το 2014, η ΜΕΓΑ Α.Ε αναδείχτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά «επιχειρηματικό διαμάντι» στα βραβεία «Diamonds of the Greek Economy 2014» της Τράπεζας Πληροφοριών Stat Bank.  Συγκεκριμένα, η εταιρία απέσπασε το βραβείο “The most admired enterprises” πετυχαίνοντας μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης να βρίσκεται ανάμεσα στις υγιέστερες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας.


“Επιχειρηματικό Διαμάντι” της Ελληνικής Οικονομίας για 3η συνεχή χρονιά η ΜΕΓΑ Α.Ε. Η Statbank χαρακτήρισε την εταιρεία ως μία από τις πιο υγιώς αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Η ΜΕΓΑ συνεχίζει να είναι μέλος της Κοινότητας «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι “Strongest Companies in Greece” είναι οι επιχειρήσεις που κατατάσσονται στις ισχυρότερες ζώνες πιστοληπτικής διαβάθμισης (rating scores) της ICAP Group. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη ΜΕΓΑ, η οποία συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία.


Η ΜΕΓΑ στις 10 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη

Το 2013, η ΜΕΓΑ βραβεύθηκε ως 1 από τις 10 καλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη στον τομέα Εξαγωγών, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση «Ruban d’ Honneur Imports/Exports» στα European Business Awards 2012/2013, έναν πανευρωπαϊκά διακεκριμένο θεσμό με αντικείμενο την αναγνώριση και επιβράβευση των πλέον δυναμικών εταιρειών της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας.Τα European Business Awards είναι ένας ευρωπαϊκός καταξιωμένος θεσμός, στον οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη και αξιολογούνται για την πορεία, την εξέλιξη τους και την καινοτομία τους.


Τιμητική διάκριση της ΜΕΓΑ στα βραβεία «Μαζί για το Παιδί»  2014 για τη συνεχή στήριξη και προσφορά προς την ένωση μαζί για το παιδί

Η ΜΕΓΑ παρέλαβε την Τιμητική Διάκριση για τη συνεισφορά της στην υποστήριξη του σημαντικού έργου της ένωσης Μαζί για το Παιδί για τη χρονιά 2014, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Η εταιρία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, συνεχίζει να στηρίζει με μοναδική ευαισθησία σημαντικές δράσεις.Η ΜΕΓΑ ανάμεσα στις «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» και για το 2011

Μεσούσης της ελληνικής κρίσης η ΜΕΓΑ συνεχίζει να είναι μέλος της Κοινότητας «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα “Strongest Companies in Greece” έχει μόνο μια στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα.