Μία εξαιρετικά σημαντική βράβευση για τη ΜΕΓΑ Α.Ε. στα «Growth Awards»

Μία εξαιρετικά σημαντική βράβευση για τη ΜΕΓΑ Α.Ε. στα «Growth Awards»

Η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ Α.Ε., μια από τις μεγαλύτερες και πλέον εξελιγμένες βιομηχανίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, με αγαπημένες μάρκες εμπιστοσύνης όπως: EveryDay, Babylino, Pom Pon, BabyCare, Sani κ.α., κατέκτησε μία εξαιρετικά σημαντική διάκριση στα «Growth Awards», στη σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρας τις 1/12 στο Μέγαρο Μουσικής.

Συγκεκριμένα, τα « Growth Awards» που θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά από τη Eurobank και την Grant Thornton, έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις εκείνες που κατάφεραν να συνδυάσουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με επιτυχημένη, σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση και έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εταιρικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Η διαδικασία αξιολόγησης περιλάμβανε χρήση ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών/ δεικτών 8.000 επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton, μέσω των εργαλείων πιστοληπτικής αξιολόγησης της Eurobank, αλλά και μέσω της αποτίμησης των πραγματικών ιστοριών των αξιολογούμενων εταιρειών, με κριτήρια που συνδυάζουν τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο στοιχείο. Από τις 8.000 επιχειρήσεις επιλέχθηκαν μόνο 6 νικητές, με τις υψηλότερες επιδόσεις σε 6 διαφορετικές κατηγορίες.

Τις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν επέλεξε η Επιτροπή Βράβευσης, στην οποία προεδρεύουν από κοινού οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Βασίλης Καζάς και η οποία συγκροτείται από εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου:

–    Ηρώ Αθανασίου, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ΑΕ

–    Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΤΕ

–    Κωνσταντίνος Βασιλείου, Γενικός Διευθυντής Eurobank

–    Εμμανουήλ Γιακουμάκης, Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

–    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Chipita

–    Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος Pharmathen

–    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ ΑΕ

–    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος ΔΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ

–    Γιώργος Προβόπουλος, Chairman of the Board, Eurobank Bulgaria AD

–    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ

–    Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ

–    Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος ΔΣ Fourlis Holdings SA

–    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος Navios Maritime Holdings

Η ΜΕΓΑ Α.Ε, αναδείχθηκε ως ο νικητής στην κατηγορία «Λειτουργική/ Επιχειρησιακή βελτίωση » στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνεχή προσπάθεια της ΜΕΓΑ Α.Ε, για το Άριστο, τόσο στην παραγωγή ελληνικών καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων, όσο και στην Επιχειρησιακή της Λειτουργία.

Η ΜΕΓΑ δεσμεύεται να συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικονομία, επενδύοντας σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, σε ανθρώπινο δυναμικό και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας.