ΜΕΓΑ Act Green και My market: Συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Εναλεία» για ένα Καθαρό Αιγαίο

Η 100% ελληνική εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ, με διαχρονικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υλοποιώντας και συμμετέχοντας σε καινοτόμα προγράμματα που δημιουργούν αξία και αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα My market, μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 229 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, έχουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής τους, την υπεύθυνη συμπεριφορά ενώ λειτουργούν πάντοτε με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η ΜΕΓΑ στηρίζει έμπρακτα κάθε δράση που στοχεύει σε έναν καλύτερο πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία» στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της, ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle.

Η ΜΕΓΑ, σε αποκλειστική συνεργασία με τα My market, προχώρησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος με τίτλο «Καθαρό Αιγαίο» στο πλαίσιο της δράσης της Εναλεία “Mediterranean CleanUp”. Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιείται στο νησί της Αστυπάλαιας, με την υιοθεσία πέντε μικρών αλιευτικών σκαφών για συλλογή πλαστικού από τη θάλασσα και τις ακτές και τη δημιουργία σταθμού συλλογής διχτυών για έξι μήνες. Το αποτέλεσμα που αναμένεται να επιτευχθεί από το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» είναι η συλλογή 4.500 κιλών πλαστικών και άλλων απορριμμάτων μέσα από τη θάλασσα και η πρόληψη πλαστικής ρύπανσης από δίχτυα. Ο αντίκτυπος της δράσης σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 134.550 ευρώ.

Με το πρόγραμμα ACT GREEN, στο οποίο εντάσσεται και η δράση «Καθαρό Αιγαίο», η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ στοχεύει στη δημιουργία θετικού αντικτύπου βιωσιμότητας, μέσω του ουσιαστικού επανασχεδιασμού των διαδικασιών και προϊόντων της (REDESIGN), υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, πετυχαίνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE).

Η  κα. Σοφία Τσάκα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ, ανέφερε σχετικά: «Στη ΜΕΓΑ παίρνουμε το μέλλον προσωπικά. Εδώ και δεκαετίες η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι συνειδητή αυτοδέσμευση που πηγάζει από τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες μας και για αυτό συμμετέχουμε σε καινοτόμα προγράμματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέσω της νέας συνεργασίας μας με την Εναλεία, κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και βυθών».

Η κα. Σοφία Τατά, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO (My market), ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» συμβάλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Λευτέρης Αραπάκης, επικεφαλής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εναλεία», ανέφερε σχετικά: « Η Εναλεία και η δράση της Mediterranean CleanUp έχουν ως στόχο τον καθαρισμό των θαλασσών με την κινητοποίηση των αλιευτικών κοινοτήτων αλλά τη συμμετοχή απλών πολιτών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ένταξη των συλλεχθέντων υλικών στην κυκλική οικονομία. Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκουμε υποστηρικτές σαν την εταιρεία ΜΕΓΑ, στην πορεία μας προς ένα βιώσιμο περιβάλλον με πιο καθαρές θάλασσες.»