Καινοτομία

Σχεδιασμός Προϊόντων και καινοτομία “Sensitive Concept”

Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της ΜΕΓΑ. Μέσα από συνεχή διερεύνηση των καταναλωτικών αναγκών και με στόχο τον σχεδιασμό προϊόντων που να τις καλύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε διαμορφώσει τη δική μας, μοναδική πρόταση στην προσωπική υγιεινή, δημιουργώντας πρώτοι παγκοσμίως στον τομέα μας το “Sensitive” concept, μία αδιαμφισβήτητη αξία στην προσωπική υγιεινή. Σήμερα, στο άρτια εξοπλισμένο inhouse τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, η εξειδικευμένη ομάδα μας δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό της, στοχεύοντας διαρκώς σε νέες καινοτομίες, πάντα με ελληνική υπογραφή.

Η 100% ελληνική πρόταση υγιεινής της ΜΕΓΑ βασίζεται στον βέλτιστο συνδυασμό υψηλής ποιότητας, αξεπέραστης αποτελεσματικότητας και μέγιστης φιλικότητας, τόσο προς το δέρμα όσο και προς το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτής της αρχής, δημιουργήσαμε το 1997 μία μοναδική καινοτομία στην κατηγορία προσωπικής υγιεινής, την πρώτη παγκοσμίως “Sensitive” σερβιέτα, η οποία, σε αντίθεση με το κάλυμμα από πλαστικό φιλμ των κοινών σερβιετών, διέθετε ένα μοναδικά υγιεινό και μοναδικά φιλικό υφασμάτινο κάλυμμα, αποτελούμενο από ίνες. Μάλιστα, οι σερβιέτες EveryDay ήταν οι 1ες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών. Η αρχή του μέγιστου σεβασμού προς το δέρμα εφαρμόστηκε στη συνέχεια και στην κατηγορία των βρεφικών πανών. Τα Babylino Sensitive αποτελούν μία από τις λίγες σειρές βρεφικών πανών που φέρουν τον descriptor “sensitive”, ενώ επίσης είναι η πρώτη πάνα στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκε με Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών. Αυτή η καινοτόμος, 100% ελληνική, “sensitive” πρόταση στην προσωπική υγιεινή, χάρη στην εξωστρέφεια της ΜΕΓΑ, ταξιδεύει σήμερα με επιτυχία σε 4 ηπείρους, ισχυροποιώντας κάθε χρόνο και περισσότερο τόσο τη γεωγραφική παρουσία της, όσο και τα μερίδια που κατακτά στις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού.

Επιπλέον, η ΜΕΓΑ έχει σχεδιάσει πλήθος άλλων καινοτομιών, με στόχο πάντα την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καινοτόμες τεχνολογίες ανά κατηγορία προϊόντος:

Φροντίζουμε ώστε η Αρχή της Άριστης Ποιότητας Προϊόντων να αποτελεί καθημερινή μέριμνα σε κάθε δραστηριότητα της Εταιρείας. Συγκεκριμένα:

 • Διασφαλίζουμε την Αρχή ότι «Η Άριστη ποιότητα έχει απόλυτη προτεραιότητα».
 • Εμπλέκουμε όλους τους εργαζόμενους μας στην πολιτική ποιότητας, ωθώντας τους να την προστατεύουν και να την ακολουθούν σε καθημερινή βάση.
 • Βελτιώνουμε και προσαρμόζουμε τις διαδικασίες ποιότητας με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών μας.
 • Παρέχουμε νέα καινοτόμα προϊόντα τα οποία να καλύπτουν νέες και υφιστάμενες ανάγκες των καταναλωτών.
 • Τηρούμε το Κανονιστικό Πλαίσιο που διέπει τα προϊόντα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις καινοτομίες που εφαρμόζουμε στα προϊόντα μας:

 

Καινοτόμες Τεχνολογίες στη Βρεφική Φροντίδα

 • Τεχνολογία Comfi–Fit: Η άνεση, η καλή εφαρμογή και η αποφυγή αποτυπώματος (κόκκινα σημαδάκια) είναι πολύ σημαντική στη χρήση των βρεφικών πανών. Οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive έχουν ενσωματώσει την ειδική τεχνολογία ελαστικών νημάτων Comfi-Fit στον σχεδιασμό τους, που ακολουθεί κάθε κίνηση του σώματος του μωρού, αγκαλιάζοντάς το μοναδικά, χωρίς να πιέζει το δερματάκι του. Έτσι, εξασφαλίζει όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και ασύγκριτη άνεση.

 • Tεχνολογία Dry Matrix: Οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive σχεδιάστηκαν με στόχο να προσφέρουν αποδεδειγμένα αποτελεσματική προστασία από διαρροές, αφού έχουν ενσωματώσει στον πυρήνα τους την πρωτοποριακή τεχνολογία Dry Matrix: ένα ειδικό πλέγμα φυτικών ινών, που συγκρατεί την υγρασία σταθερή στο εσωτερικό, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη μείωση διαρροών. Οι Babylino Sensitive χάρη σε αυτή την καινοτομία ανήκουν στις ανώτερες κλάσεις απορροφητικότητας, βάσει εξειδικευμένων εργαστηριακών μετρήσεων (Mέθοδος Mannequins / SGS France).

 • Night use Tested: Οι βρεφικές πάνες-βρακάκια Babylino Pants μπορούν αποδεδειγμένα να χρησιμοποιηθούν και ως “πάνες νυκτός”, καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένες να προσφέρουν extra απορροφητικότητα, προστασία από διαρροές και τη στεγνότητα που χρειάζεται το δέρμα, ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση τη νύχτα. Είναι ελεγμένες με προσομοίωση πραγματικής νυχτερινής χρήσης σε διαπιστευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο (SGS) και ελέγχονται τακτικά.

Τα Babylino Pants χαρακτηρίζονται ως βρεφικές πάνες top απορροφητικότητας-Class A.

 

Καινοτόμες Τεχνολογίες για τη Γυναικεία Υγιεινή

 • Τεχνολογία Sensitive: Διακρίνοντας πρώτη, μέσα από έρευνες, την ανάγκη των καταναλωτριών για υλικά που εξασφαλίζουν, όχι μόνο αποτελεσματικότητα αλλά και μέγιστη φιλικότητα στο δέρμα, η ΜΕΓΑ δημιούργησε το “Sensitive Concept”, μία αδιαμφισβήτητη αξία στην ατομική υγιεινή, λανσάροντας το 1997 τις EveryDay Sensitive, τις 1ες Sensitive σερβιέτες παγκοσμίως. Στη συνέχεια, το Sensitive Concept εφαρμόστηκε και άλλα προϊόντα της ΜΕΓΑ, με στόχο την πλέον ολοκληρωμένη και αξιόπιστη φιλική προστασία προς το δέρμα.

 • Tεχνολογία All cotton: Από όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα ατομικής υγιεινής, το βαμβάκι είναι το πιο φιλικό. Φυσικό, απαλό, υποαλλεργικό, συμβατό ακόμη και με το πιο ευαίσθητο δέρμα, φέρνει πραγματικά τη φυσική, αγνή φροντίδα σε επαφή με το δέρμα. Γι’ αυτό, στα πλαίσια σχεδιασμού προϊόντων που εξασφαλίζουν άριστη αποτελεσματικότητα και μέγιστη φιλικότητα στο δέρμα, η ΜΕΓΑ επέλεξε να το εντάξει σε επιλεγμένα προϊόντα της, δημιουργώντας ήδη από το 1998, το All Cotton Concept, λανσάροντας τα πρώτα σερβιετάκια στην Ευρώπη με κάλυμμα από 100% βαμβάκι. Σήμερα, η τεχνολογία All Cotton έχει ενσωματωθεί και σε άλλα προϊόντα της, όπως οι σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton, ενώ αποτελεί στόχος της ΜΕΓΑ να επεκτείνει σταδιακά τη χρήση του και σε άλλες κατηγορίες, όπου είναι τεχνολογικά εφικτό.

 • Τεχνολογία Center Plus: Το κέντρο του πυρήνα, σε μία σερβιέτα, είναι το σημείο εκείνο που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση, αλλά και τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας, κατά τη διάρκεια της περιόδου. Έτσι, πολύ συχνά συμβαίνει να προκύπτει πρόβλημα πλαϊνών διαρροών. Οι σερβιέτες EveryDay, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία “Center Plus” φέρνουν την επανάσταση στην προστασία, αφού διαθέτουν έως και 30% μεγαλύτερη επιφάνεια απορροφητικού πυρήνα στο κέντρο, σε σχέση με άλλες λεπτές σερβιέτες, προσφέροντας έτσι ενισχυμένη προστασία στο κέντρο της σερβιέτας, εκεί δηλαδή όπου χρειάζεται περισσότερο.

 • Τεχνολογία Double Dry: Εκτός από τις standard λεπτές σερβιέτες, η EveryDay περιλαμβάνει επίσης στην γκάμα της μοναδικούς τύπους προϊόντων. Οι σερβιέτες EveryDay Double Dry είναι ειδικά σχεδιασμένες για περιπτώσεις πολύ μεγάλης ροής ή χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού χάρη στον πρωτοποριακό διπλό απορροφητικό πυρήνα, συγκρατούν έως και διπλάσια ποσότητα υγρασίας σε σχέση με άλλες λεπτές σερβιέτες.

 

Μοναδικές καινοτομίες για την Γυναικεία Υγιεινή

 • Μοναδικά μεγέθη σερβιετών: Η EveryDay διαθέτει μία πλήρη γκάμα προϊόντων όχι μόνο από πλευράς τύπων, αλλά και από πλευράς μεγεθών, αφού εκτός από τα standard μεγέθη (Normal, Super, Maxi Night) διαθέτει επίσης μεγέθη Mini και XL, που πηγαίνουν την προστασία στα άκρα!

 • Μέγεθος Mini: Μικρού μήκους λεπτές σερβιέτες με φτερά προστασίας, 20% πιο μικρές από τις EveryDay Normal. Είναι κατάλληλες για περιπτώσεις μικρής ροής, αφού εξασφαλίζουν διακριτική αλλά σίγουρη προστασία EveryDay.

 • Μέγεθος XL: Πολύ μεγάλου μήκους λεπτές σερβιέτες, 40% πιο μακριές από τις EveryDay Normal, με διπλό σύστημα ασπίδων προστασίας: τα “κεντρικά” φτερά προστατεύουν από πλαϊνές διαρροές, ενώ τα “πίσω” φτερά στερεώνουν καλύτερα τη σερβιέτα και προστατεύουν από διαρροές στο πίσω μέρος. Κατάλληλες για περιπτώσεις πολύ μεγάλης ροής και για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 • Μοναδικός τύπος σερβιετακίου XL: Πρόκειται για extra μακριά σερβιετάκια, 4 εκ. πιο μακριά από τα σερβιετάκια EveryDay Normal, με ultra απορροφητικό πυρήνα. Συνδυάζουν τηνενισχυμένη προστασία μίας σερβιέτας και τη διακριτικότητα που προσφέρει ένα σερβιετάκι.

 • Τα μόνα σερβιετάκια σε ατομική συσκευασία: Η σειρά σερβιετακίων EveryDay είναι η μόνη με ατομική συσκευασία σε όλους τους κωδικούς της γκάμας, εξασφαλίζοντας έτσι ένα επιπλέον επίπεδο υγιεινής προστασίας, αλλά και διακριτικότητα στη μεταφορά.

 

Καινοτόμες Τεχνολογίες για την Περιποίηση Ενηλίκων

 • Τεχνολογία Comfi–Fit: Η άνεση και η καλή εφαρμογή σε κάθε κίνηση αποτελεί σημαντικό ζητούμενο για τους χρήστες ελαστικών εσωρούχων ακράτειας, λόγω της καθημερινής και πολύωρης χρήσης τους. Τα προϊόντα Sani Pants έχουν ενσωματώσει την ειδική τεχνολογία ελαστικών νημάτων Comfi-Fit στον σχεδιασμό τους, έτσι ακολουθούν κάθε κίνηση του σώματος, αγκαλιάζοντάς το μοναδικά, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και ασύγκριτη άνεση.

 • Tεχνολογία Odour Control: H απελευθέρωση δυσάρεστων οσμών αποτελεί μια υπαρκτή ανησυχία για όλους τους χρήστες προϊόντων ακράτειας, κινητικούς και μη, αλλά και για τους φροντιστές τους. Σε αυτή την ανάγκη έρχεται να απαντήσει η καινοτόμος τεχνολογία Odour Control, της σειράς προϊόντων φροντίδας Sani Sensitive. Η τεχνολογία Odour Control εξασφαλίζει σημαντική μείωση των δυσάρεστων οσμών, αποδεδειγμένα έως και 8 ώρες*! Αποδεικνύεται από έρευνες και μετρήσεις των εξειδικευμένων εργαστηρίων Οlfasense της Γερμανίας. Έτσι, τα προϊόντα φροντίδας Sani  Sensitive απαντούν δυναμικά και στην ανάγκη για περιορισμό των οσμών, προσφέροντας μοναδική αίσθηση καθαριότητας και μάλιστα με αποδείξεις!

 • Επιθέματα ακράτειας με βαμβάκι: Τα επιθέματα Sani Lady είναι τα μόνα επιθέματα ακράτειας στην Ελλάδα, με πραγματικό βαμβάκι στο κάλυμμά τους, για φιλική προστασία χωρίς ερεθισμούς.

 • Πιο φαρδύς σχεδιασμός και αυτοκόλλητα φτερά στα προϊόντα ακράτειας: Τα επιθέματα ακράτειας Sani Lady και Sani Men διαθέτουν πιο φαρδύ σχεδιασμό στο σημείο που χρειάζεται περισσότερο (μπροστά για τους άνδρες και πίσω για τις γυναίκες) σε συνδυασμό με αυτοκόλλητα φτερά που εξασφαλίζουν πιο σταθερή εφαρμογή και καλύτερη προστασία.

 • Μοναδικό μέγεθος επιθέματος ακράτειας “XL”: Τα Sani Lady XL είναι τα μόνα XL επιθέματα ακράτειας στην Ελλάδα με έξτρα μήκος και έξτρα απορροφητικότητα, ειδικά σχεδιασμένα ακόμα και για μέτριας μορφής ακράτεια.

 • Ενισχυτικά επιθέματα ακράτειας: Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη απορροφητικότητα και στεγνότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας η Sani δημιούργησε το πρώτο ενισχυτικό επίθεμα ακράτειας στην Ελλάδα. Το Sani Maximizers προσφέρει έναν επαναστατικό τρόπο ενίσχυσης της απορροφητικότητας, σε συνδυασμό με την ανοιχτή πάνα ακράτειας, ενισχύοντας την απορροφητικότητα έως και 80% και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο διαρροών.

 

Επενδύοντας στη μέγιστη ασφάλεια προϊόντος

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η ΜΕΓΑ επενδύει αδιάλειπτα, εξαιρετικά σημαντικά ποσά σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και προηγμένα καθολικά Συστήματα Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας, που αφορούν όλα τα στάδια παραγωγής.

Στα πλαίσια της προσπάθειας διασφάλισης άριστης ποιότητας και ασφάλειας προϊόντος, η ΜΕΓΑ υπήρξε μια από τις λίγες μόνο εταιρείες στην Ευρώπη που εγκατέστησαν πρωτοποριακές κάμερες ελέγχου (inspection cameras), αμερικανικής τεχνολογίας, σε όλες τις μηχανές παραγωγής.

Οι κάμερες ελέγχου, σε συνδυασμό με τις in-process διαδικασίες του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου, ξεπερνούν κατά πολύ τον συνήθη εξοπλισμό διασφάλισης ποιότητας στις βιομηχανίες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, ενώ επίσης τίθενται σαφώς άνω των απαιτήσεων του Κανονιστικού Πλαισίου του τομέα μας. Αποτελούν μια υψηλού κόστους επένδυση, που λίγες εταιρείες στον τομέα μας διαθέτουν in house.

Η εταιρεία προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών ελέγχου (inspection cameras) σε όλες ανεξαιρέτως τις μηχανές παραγωγής της, και όχι σε ένα ή δυο σημεία ανά μηχανή, αλλά σε πολλαπλά καίρια σημεία στην πορεία παραγωγής του προϊόντος, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόκλιση από το επιθυμητό πρότυπο, όπως έχει οριστεί από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου. Η επένδυση σε αυτήν την τεχνολογία αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση της ΜΕΓΑ να θέτει τον πήχη ψηλά στα θέματα ποιότητας, να ελέγχει αυστηρά την παραγωγική της διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσει με τον πλέον ακριβή τρόπο την αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών κάθε προϊόντος.

 

Καινοτομίες με στόχο τη Βιωσιμότητα

Η ΜΕΓΑ, ήδη εδώ και δεκαετίες, έχει θέσει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό προϊόντων με σεβασμό στο δέρμα, αλλά και στο περιβάλλον. Έτσι, ήδη από το 1997, δημιουργώντας πρώτη παγκοσμίως στον τομέα της, τα προϊόντα “Sensitive”, επέλεξε το βαμβάκι αντί για το πλαστικό, ως υλικό επαφής με το δέρμα, σε βασικά προϊόντα της.

Επιπλέον, η εταιρεία μας, ήδη από το 2000 έχει αναπτύξει Know-how για σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, ενώ προμηθεύει με eco-friendly, βιοδιασπώμενα προϊόντα προσωπικής υγιεινής μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό με διεθνή παρουσία.

Στα προϊόντα αυτά:

 • Το βαμβάκι που χρησιμοποιούμε είναι 100% οργανικό.
 • Ο πυρήνας των σερβιετών και των σερβιετακίων είναι κατασκευασμένος από πιστοποιημένο βιώσιμο ξυλοπολτό FSC. Δεν υπάρχουν υπεραπορροφητικά (SAP), μόνο απορροφητικός χαρτοπολτός χωρίς χλώριο.
 • Το πίσω στρώμα των σερβιετών και των σερβιετακίων είναι κατασκευασμένο από άμυλο καλαμποκιού χωρίς γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Είναι ένα βιοπλαστικό το οποίo μπορεί να κομποστοποιηθεί και χρησιμεύει ως αδιάβροχο στρώμα. Επίσης, σε κάποιες σερβιέτες και σερβιετάκια χρησιμοποιούμε αυτό το υλικό ως περιτύλιγμα.
 • Η συσκευασία έχει σχεδιαστεί για να είναι κομποστοποιήσιμη.
 • Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτόνι σε όλα τα χαρτοκιβώτια.

Έτσι, μια ελληνική εταιρεία έχει καταφέρει να έχει σήμερα σημαντική διεθνή παρουσία και στον χώρο των eco friendly προϊόντων προσωπικής υγιεινής, τα οποία αποτελούν την «επόμενη ημέρα» της κατηγορίας, καθώς και την απόδειξη μιας εταιρικής δραστηριότητας με σεβασμό στο «αύριο» των επόμενων γενεών.