Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στα προϊόντα μας

Babylino

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, η ανεξάντλητη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μόνο λίγες από τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κράτη, εταιρίες, άνθρωποι. Η ΜΕΓΑ, μέσω της στρατηγικής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη εργάζεται συστηματικά ώστε να αυξήσει την περιβαλλοντική της επίδοση.

Συγκεκριμένα, για το σχεδιασμό των βρεφικών πανών Babylino, σημαντικά στοιχεία αποτυπώνονται στους παρακάτω πίνακες:

 

Παρακάτω απεικονίζεται ο Πράσινος κύκλος ενός Babylino.

Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.

Επενδύοντας σε πρωτοπόρες, ελεγμένες τεχνολογίες και πρώτες ύλες κατάλληλες για τον σχεδιασμό προϊόντων προσωπικής υγιεινής φιλικών προς το δέρμα, σχεδιασμένα με σεβασμό προς το περιβάλλον, μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας ως εξής:

EveryDay

Στην «καρδιά» της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, βρίσκεται η δέσμευσή μας να παράγουμε προϊόντα με όσο το δυνατόν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δρομολογούμε στοχευμένες δράσεις βελτίωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος σε διαφορά στάδια της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής των προϊόντων μας.

Βασικό κλειδί προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί ο διαρκής επανασχεδιασμός των προϊόντων/διεργασιών μας, με υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και παράλληλη προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης και της προϊοντικής διαφάνειας.

 

Στα πλαίσια σχεδιασμού προϊόντων με μοναδική φιλικότητα προς το δέρμα, η εταιρεία μας έχει ελέγξει πλήθος υλικών, καταλήγοντας στη φύση για την αδιαμφισβήτητα αγνή φροντίδα που προσφέρει.

Από όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε προϊόντα ατομικής υγιεινής, το βαμβάκι παρουσιάζει τις καλύτερες ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα. Φυσικό, απαλό, υποαλλεργικό, συμβατό ακόμη και με το πιο ευαίσθητο δέρμα, φέρνει πραγματικά τη φυσική, αγνή φροντίδα σε επαφή με την επιδερμίδα.

Η ΜΕΓΑ επέλεξε την απόλυτη φιλικότητα, το βαμβάκι, για επιλεγμένα προϊόντα της. Έτσι, δημιούργησε πρώτη, εδώ και δεκαετίες, το All Cotton Concept, προσφέροντας μοναδικά φιλική προστασία προς τον καταναλωτή, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πιστοποίηση προϊόντος:

Το πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100 είναι ένα ενιαίο σύστημα εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε ακατέργαστη, ενδιάμεση και τελική μορφή από όλα τα στάδια παραγωγής και αναγνωρίζεται διεθνώς σε όλον τον κόσμο.

Οι σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton, οι σερβιέτες EveryDay Hyperdry, τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton και τα σερβιετάκια EveryDay Extra Dry είναι τα πρώτα στην Ευρώπη με πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.

Χρησιμοποιούμε υλικά φιλικά προς το δέρμα αλλά και βιοαποικοδομήσιμα σε ποσοστό που επιτρέπει η τεχνολογία.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε διαρκή αναβάθμιση της παραγωγικής μας μονάδας τόσο σε επίπεδο ποιότητας και επανασχεδιασμού διαδικασιών, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιδόσεων, εφαρμόζοντας όλες τις εκάστοτε επικαιροποιημένες βέλτιστες πρακτικές, ενσωματώνοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες αιχμής, φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Sani

Η χαρτόμαζα που χρησιμοποιείται στα Sani Pants, Sani υποσέντονα και στα επιθέματα Sani Lady και MEN αποτελείται από φυτικές ίνες που έχουν παραχθεί από υπεύθυνη αειφόρο δασοκομία, με πιστοποίηση FSC®.

Τα προϊόντα Sani Sensitive παράγονται στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις μας, στην Αθήνα. Η στρατηγική επιλογή μας για ελληνική παραγωγή μάς επιτρέπει να λειτουργούμε με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα από τις μεταφορές.

Η ΜΕΓΑ έχει λάβει το Πιστοποιητικό Βιωσιμότητας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση ενός Βιώσιμου Μοντέλου Εφοδιαστικής Αλυσίδας της CHEP μέσω της συμμετοχής της στο σύστημα Pooling, συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης ξυλείας, των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και αποβλήτων και για την παραγωγή των όλων των προϊόντων της.

Όλες οι συσκευασίες Sani Sensitive είναι 100% ανακυκλώσιμες. Επιπλέον, η ΜΕΓΑ, ως παραγωγός, συμμετέχει από το 2003 σε σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (ΕΕΑΑ*) και συνεισφέρει οικονομικά για την ανακύκλωση της συσκευασίας.

Οι συσκευασίες των προϊόντων Sani Sensitive περιέχουν 30% υλικά που προωθούν την κυκλική οικονομία. Τα αποκόμματα από την παραγωγή σακούλας  πολυαιθυλενίου (PE) του εργοστασίου μας, συλλέγονται και ανακυκλώνονται και ξαναγίνονται πρωτογενής Α’ ύλη (κόκκοι πολυαιθυλενίου) και ανατροφοδοτούν τον προμηθευτή μας, ο οποίος στη συνέχεια παράγει εκ νέου σακούλες που περιέχουν κατά 30% αυτό το αναγεννημένο PE. Έτσι, δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος, κλειστός βρόγχος ανακύκλωσης (closed loop), με απόλυτο έλεγχο στην ποιότητα και προέλευση του ανακυκλωμένου υλικού.

Ταυτόχρονα όλα τα χαρτοκιβώτια των Sani Sensitive αποτελούνται από έως και 100% ανακυκλωμένο υλικό.

*Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης