Δράσεις για την Κοινωνία

Υποστήριξη στον καταναλωτή

Σε συνέχεια της εξαιρετικά μεγάλης αύξησης ζήτησης για αντισηπτικά προϊόντα, αλλά και των νέων αναγκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας για προϊόντα ενισχυμένης προστασίας, η ΜΕΓΑ έθεσε την τεχνογνωσία και τους πόρους της στην υπηρεσία της προάσπισης της δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα:

1) Έκτακτες επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής αντισηπτικών προϊόντων και χειρουργικών μασκών

Με στόχο να μπορέσει να συμβάλλει η εταιρεία στην εγχώρια ανάγκη για αυτάρκεια κρίσιμων για την εποχή προϊόντων, έλαβαν χώρα απαραίτητες έκτακτες επενδύσεις σε επιπλέον γραμμές παραγωγής σε αντισηπτικά προϊόντα, καθώς και σε άλλα προϊόντα ατομικής προστασίας. Οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν άμεσα και οι νέες γραμμές παραγωγής αντισηπτικών μαντηλιών τέθηκαν γρήγορα σε λειτουργία, ενώ παράλληλα στελεχώθηκαν με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Επιπλέον, η ΜΕΓΑ επένδυσε εκτάκτως και σε γραμμές παραγωγής χειρουργικών μασκών (ΕΝ 14683), ξεκινώντας παραγωγή τον Οκτώβριο του 2020. Εξασφαλίστηκε δυναμικότητα 200 εκατ. μασκών ετησίως. Οι νέες γραμμές παραγωγής και οι πρώτες ύλες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, ενώ διασφαλίζουν ανέπαφη παραγωγή σε όλα τα στάδια παραγωγής και συσκευασίας του προϊόντος.

2) Σχεδιασμός προϊόντων ενισχυμένης προστασίας και διασφάλιση αυτάρκειας αντισηπτικών προΪόντων για τις ανάγκες της χώρας μας

 • Η εταιρεία βελτιστοποίησε τις διαδικασίες παραγωγής της και επένδυσε εκτάκτως σε πρόσθετο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής αντισηπτικών προϊόντων, με στόχο την επαρκή κάλυψη των καταναλωτών σε προϊόντα απαραίτητα για την ατομική προστασία τους.
 • Σχεδίασε μια νέα σειρά προϊόντων ενισχυμένης προστασίας, με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση κατά βακτηρίων και ιών, συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού. Συνδυάζοντας την ειδική τεχνογνωσία της, την ελληνική καινοτομία και την απαρέγκλιτη προσήλωσή της στην προϊοντική ασφάλεια, η εταιρεία μας προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες επενδύσεις σε R&D και μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να συμβάλει στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Έτσι, η εταιρεία σχεδίασε στην Ελλάδα και διέθεσε στην αγορά τα κάτωθι νέα προϊόντα:
 • Αντισηπτική λοσιόν ΜΕΓΑ Ενισχυμένο, με 70% αιθυλική αλκοόλη
 • Νέα υγρά αντισηπτικά μαντήλια ΜΕΓΑ Ενισχυμένο με 70% αιθυλική αλκοόλη και επιπλέον αντισηπτικό παράγοντα.
 • Νέα καινοτόμα υγρά αντισηπτικά μαντήλια χεριών Wet Hankies Extra Safe. Με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση κατά του συγκεκριμένου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

 

Υποστήριξη στην Τρίτη Ηλίκια

1. Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για το Alzheimer και την Άνοια (Έτος έναρξης : 2015)

Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη της υγείας, ως βασικό πυλώνα των Προγραμμάτων Εταιρικής της Υπευθυνότητας, η ΜΕΓΑ δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Τρίτη Ηλικία, αφού υπολογίζεται πως υπάρχουν 200.000 άτομα με άνοια στην Ελλάδα και ο αριθμός αυτός μέχρι το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000.

Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης της νόσου, της περιορισμένης πρόσβασης στην υγεία αλλά και της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης (ειδικά σε απομακρυσμένες ή ακριτικές περιοχές) κρίθηκε αναγκαίο να ανταποκριθεί άμεσα και να ενώσει από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το «Καρέλλειο» Πρότυπο Κέντρο Alzheimer για την υλοποίηση της πανελλαδικής εκστρατείας.

Η συγκεκριμένη δράση έχει επισκεφθεί περισσότερες από 40 πόλεις και νησιά και ακριτικές περιοχές της χώρας της Ελλάδος και τα άτομα που έχουν εξεταστεί και ενημερωθεί για την άνοια ξεπερνούν τις 5000.

 

2. Τα Sani Sensitive και η ΑΒ Βασιλόπουλος δίπλα στην Τρίτη Ηλικία με το κοινωνικό πρόγραμμα «Enter»

Το 2019, τα ελληνικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας Sani Sensitive στήριξαν την ενεργό γήρανση υλοποιώντας ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία, με τίτλο «Πάτα Εnter» στην τεχνολογία.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την προτροπή και εκπαίδευση των ατόμων Τρίτης Ηλικίας στην ψηφιακή εποχή σε συνεργασία με Δήμους και ΚΑΠΗ της χώρας.

Στο πρώτο στάδιο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και απευθυνόταν στα επίσημα 4.500 εγγεγραμμένα μέλη των 25 Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα «Πάτα Εnter» και η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει:

 • Δωρεάν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκλειστικά στα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη στις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από έμπειρους εκπαιδευτές.
 • Δωρεάν παροχή 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε 10 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ισότιμης καθημερινής πρόσβασης στο διαδίκτυο.
 • Συμμετοχή των μελών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική κλήρωση με δώρο 25 tablets τελευταίας τεχνολογίας Samsung Galaxy Tab A (2019) SM-T510 Tablet 10.1″ WiFi Black.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Enter» είχε στόχο τα παρακάτω:

 • Να διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Να τους φέρει πιο κοντά στους αγαπημένους τους με τη βοήθεια των ψηφιακών μέσων.
 • Να τους μάθει πως να ενημερώνονται και πώς να μαθαίνουν χρήσιμα ενδιαφέροντα και hobbies με τη βοήθεια του Internet.
 • Να τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.
 • Να τους εκπαιδεύσει για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

 

 3. Βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία σε Δήμους στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης (2016 -2018)

Τα βιωματικά θεατρικά εργαστήρια για την Τρίτη Ηλικία είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της ενεργούς γήρανσης, εκπέμπει αισιοδοξία και παράλληλα βελτιώνει μέσα από την τέχνη τη ζωή των ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι των εργαστηρίων ήταν η εξάσκηση της μνήμης, η καλλιέργεια ικανοτήτων έκφρασης, η εξοικείωση με την ομαδική εργασία και η κοινωνικοποίηση.

Η δράση έλαβε χώρα στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και στα ΚΑΠΗ των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αχαρνών, Γαλατσίου, Νίκαιας & Περιστερίου, ενώ συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 1000 ηλικιωμένοι, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στους ρόλους όσο και στην οργάνωση και επιμέλεια των παραστάσεων.

Υποστήριξη στους νέους

 1. ΜΕΓΑ Business Day: ΜΕΓΑλα όνειρα, ΜΕΓΑλες επιτυχίες

Η ΜΕΓΑ καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις της για δυο συνεχείς χρονιές 2018 – 2019, φοιτητές από μεγάλα Πανεπιστήμια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.ά) διοργανώνοντας μια ξεχωριστή εκπαιδευτική ημερίδα, με τίτλο «ΜΕΓΑ Business Day: ΜΕΓΑλα όνειρα, ΜΕΓΑλες επιτυχίες».

Η ημερίδα είχε ως στόχο την επαφή των νέων με την αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του Business Day, στελέχη της Εταιρείας ξενάγησαν του φοιτητές στους χώρους του εργοστασίου της ΜΕΓΑ δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια παραγωγής όλων των προϊόντων της. Επιπλέον, μέσα από ομιλίες ανώτατων διοικητικών στελεχών από διαφορετικούς τομείς της Εταιρείας, οι νέοι φοιτητές γνώρισαν την ιστορία, την κουλτούρα και τους τρόπους λειτουργίας της.

Επιπλέον, άκουσαν χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους ζωής από τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων της ΜΕΓΑ.

Το Business Day ολοκληρώθηκε με ένα αμιγώς διαδραστικό workshop, εμπνευσμένο από τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εταιρείας.

Η ΜΕΓΑ στην υπηρεσία των νέων Για 2η χρονιά δηλώνει παρουσία στον θεσμό των “Business Days”

 

2. Η EveryDay για 6η συνεχή χρονιά υποστηρικτής του Εντατικού Συνεδρίου Εφηβικής Υγείας / Ιατρικής (2015-2021)

Η EveryDay είναι Υποστηρικτής του ετήσιου Συνεδρίου Εντατικού Συνεδρίου Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής.

Το “State of the Art” Εντατικό Συνέδριο Εφηβικής Υγείας/Ιατρικής πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τα νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Ανάπτυξης Εφηβικής Υγείας» και «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» www.youth-msc.gr.

Οι εργασίες του Συνεδρίου τελούν υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Π.Ο.Υ., Διεθνής Οργάνωση για την Υγεία των Εφήβων), και με τη συμβολή του επιστημονικού δυναμικού της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού».

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και αποτελεί πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), το οποίο βασίζεται στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τις «φιλικές» προς τους εφήβους υπηρεσίες (Διάκριση Βέλτιστης Πρακτικής Π.Ο.Υ. 2018).

 

3. Τα Pom Pon υποστηρικτής στο Sail For Pink 

H ΜΕΓΑ, με την υπογραφή των προϊόντων Pom Pon, αποτελεί για 5 συναπτά έτη Υποστηρικτή στο Sail For Pink, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, βοηθώντας να μεταδοθεί το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Με το ίδιο κίνητρο, αλλά με άλλη μορφή όπου πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας και της ευημερίας όλων, φέτος το Sail For Pink έγινε διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αφιερωμένο στην ενημέρωση και την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Οι εκστρατείες του Sail for Pink πραγματοποιούνται με σκοπό τη διάδοση της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης καθώς και την ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου για τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.

Pom Pon Supports Sail for Pink

 

4. Πρόγραμμα ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

Η ΜΕΓΑ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ένωσαν τις δυνάμεις τους στον πυλώνα της πρόληψης και της σημαντικότητας του τακτικού προληπτικού ελέγχου.

Ο κύριος στόχος της δράσης με τίτλο «Θύμησέ μου»  μου  είναι να μεταδοθεί το μήνυμα της πρόληψης ως στάσης ζωής για όλες τις γυναίκες, και ταυτόχρονα να τις κινητοποιήσει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην πρόληψη της υγείας τους, την οποία συχνά παραμελούν κάτω από την πίεση των αυξημένων υποχρεώσεων της καθημερινότητας.

 

5. Δημιουργία του προγράμματος «Πρόληψη = Στάση Ζωής» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής (Έτος έναρξης : 2015)

Βασικός στόχος της ενέργειας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις έφηβες και τις οικογένειές τους για την εξαιρετική σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία.

Το συνολικό πρόγραμμα «Πρόληψη = Στάση ζωής» περιλαμβάνει διάφορες δράσεις, όπως διαδικτυακή βιβλιοθήκη (www.everyday.gr), βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια, Ακαδημία Γονέων, δημιουργία εντύπων, ομιλίες σε συνέδρια, παρουσία ειδικών επιστημόνων της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής σε τηλεοπτικές εκπομπές αναλύοντας και παρέχοντας συμβουλές για σημαντικά θέματα της εφηβείας.

Υποστήριξη σε παιδιά, οικογένειες και ευπαθείς ομάδες

1. Πρόγραμμα Μητέρα & Παιδί. Προσφορά δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε βρέφη και εγκύους σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου (2018 -2022)

Επί 5 συναπτά έτη, η ΜΕΓΑ στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου «Μητέρα & Παιδί», το οποίο εστιάζει στην προστασία και στη φροντίδα των εγκύων και των βρεφών στην Ελλάδα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη σε εγκύους και νεογνά που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες διαβιούν στην περιοχή της Αθήνας, μέσα από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών σε βρέφη και παιδιά, κάλυψη φαρμακευτικού/ υγειονομικού υλικού καθώς και διανομή βρεφικών ειδών baby kits.

Ο απολογισμός της σύμπραξης των Γιατρών του Κόσμου και της ΜΕΓΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μητέρα & Παιδί», είναι ενδεικτικός για τις ανάγκες περίθαλψης και φροντίδας σε βρέφη και εγκύους. Από το Μάιο του 2018 καταγράψαμε περισσότερες από 8.591 παιδιατρικές και 715 γυναικολογικές επισκέψεις, εμβολιάστηκαν πάνω από 3.434 παιδιά ενώ διανεμήθηκαν 2.488 κιτ βρεφικής φροντίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

 

2. «Στέγη Φροντίδας» στα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Babylino Sensitive στήριξαν σταθερά εδώ και 8 χρόνια το πρόγραμμα «Στέγη Φροντίδας».

Η δράση αφορά την ετήσια υιοθεσία ενός Σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες όπως διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός Μητέρας SOS, ΔΕΗ, θέρμανση, νερό, ψυχολογική – ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

3. Προσφορά σχολικών ειδών στα παιδιά της Α’ Δημοτικού της ΕΠΑ (2016-2022)

Επί πολλά συναπτά έτη, η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ, υποστηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών.

Στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης και της δέσμευσής της να βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία, η ΜΕΓΑ προσέφερε, σε ειδική γιορτινή τελετή λίγο πριν το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, σε όλα τα «πρωτάκια» της Ε.Π.Α. τις σχολικές τους τσάντες, τις κασετίνες και όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των συστηματικών δράσεων της ΜΕΓΑ προς την πολυτεκνική κοινότητα και την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

Η ΜΕΓΑ βρίσκεται σταθερά δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες, που είναι μέλη της Ε.Π.Α., έχοντας αναπτύξει επιπλέον συστηματικές δράσεις όπως Υποτροφίες σε αριστούχα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών και δωρεές προϊόντων προσωπικής φροντίδας σε οικογένειες – μέλη της ΕΠΑ.

Προσφορά σχολικών ειδών στα παιδιά της Α’ Δημοτικού της ΕΠΑ από τη ΜΕΓΑ

 

4. Συνεισφορά στις Πολύτεκνες Οικογένειες (2015 -2022)

Για πολλαπλά συναπτά έτη, μέσα από συστηματικές και συνεχείς δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες, σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών με:

 • Προσφορά σχολικών ειδών στα παιδιά της Α’ Δημοτικού
 • Επιβράβευση Αριστούχων παιδιών Υπερπολύτεκνων Οικογενειών
 • Δωρεά βρεφικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας στις πολύτεκνες οικογένειες με παιδιά από 0 – 3 ετών

 

5. Δίπλα στις Νέες Άπορες Μητέρες σε Συνεργασία με Δημόσια Μαιευτήρια (2016- 2017)

Τα Babylino Sensitive βρέθηκαν δίπλα στις νέες μητέρες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δημόσιων Μαιευτηρίων «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» προσέφεραν το «κουτί φροντίδας», με είδη ρουχισμού και καθημερινής φροντίδας που χρειάζεται το νεογέννητο το πρώτο διάστημα της ζωής του. Από την έναρξη του προγράμματος έχουν δοθεί συνολικά 400 κουτιά φροντίδας καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών των δυο δημόσιων μαιευτηρίων για 1 έτος.

 

6. Βήματα ζωής για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Με αίσθημα ευθύνης, η ΜΕΓΑ στηρίζει τα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ προσφέροντας 1.000 θεραπείες έγκαιρης αποκατάστασης βρεφών και παιδιών, σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Οικονομικής Υιοθεσίας, ενισχύουν ουσιαστικά το έργο της ΕΛΕΠΑΠ για την κάλυψη των αναγκαίων θεραπειών των παιδιών με αναπηρία, οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Βιοανάδραση, Υποστηρικτική Τεχνολογία, Μουσικοθεραπεία, Θεραπευτική Ιππασία, Θεραπευτική Κολύμβηση κ.α.

 

7. 365 δωρεές ΜΕΓΑ

Η ΜΕΓΑ βρίσκεται καθημερινά δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δημιουργώντας το Κοινωνικό Πρόγραμμα “ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ”.

Το πρόγραμμα «ΚΑθΕ ΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» απευθύνεται σε Ορφανοτροφεία, Ιδρύματα, Γηροκομεία, Δήμους και Κοινωνικά Παντοπωλεία, φορείς παιδικής φροντίδας κ.ά, που καθημερινά φροντίζουν ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε στέγη, σίτιση και βασικά αγαθά.

Στόχος του Προγράμματος ήταν αφενός η ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και αφετέρου η μετάδοση του μηνύματος: ότι μία καλή πράξη κάθε μέρα από όλους μας μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές μας.

Συνεχής στήριξη της Δημόσιας Υγείας

1. Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων της χώρας

Εδώ και 8 χρόνια, η ΜΕΓΑ συμβάλλει ενεργά στη δωρεά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού με στόχο τη λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση παιδιατρικών τμημάτων παιδιατρικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

Στόχοι του Προγράμματος:

 • Ανταπόκριση σε μια από τις σημαντικότερες ανάγκες, την Υγεία, σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα: τα βρέφη και τα παιδιά.
 • Θωράκιση των παιδιατρικών δομών υγείας του δημόσιου συστήματος υγείας.

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων των Νοσοκομείων, από το σύνολο της στήριξης μας έως σήμερα έχουν επωφεληθεί συνολικά περισσότερα από 60.090 παιδιά.

Οι δωρεές περιλαμβάνουν:

Εξοπλισμός για την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

«Γ. Γεννηματάς- Αγ. Δημήτριος»

 • Επιτραπέζια φυγόκεντρος αιματοκρίτη
 • Φορητό παλμικό οξύμετρο
 • Τροχήλατο αναλογικό πιεσόμετρο με 3 περιχειρίδες
 • Τροχήλατη εξεταστική λάμπα ψυχρού φωτισμού
 • Φορητό Παλμικό οξύμετρο
 • Τροχήλατο αναλογικό πιεσόμετρο με 4 περιχειρίδες
 • Φορητή συσκευή ανίχνευσης φλεβών

Εξοπλισμός για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής

του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

 • Θερμοκοιτίδα
 • Μόνιτορ
 • Ρινικό CPAP MEDIN CNO MINI
 • Εργαλείο αξιολόγησης αναπτυξιακών ικανοτήτων
 • Φασματοσκόπιο
 • Δερματοσκόπιο
 • Σύστημα Κρυοθεραπείας
 • Εξεταστικό κρεβάτι

Εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

 • Video καταγραφής και αποθήκευσης ενδοσκοπικών επεμβάσεων
 • Σύγχρονος υπερηχοτομογράφος
 • Αεροτονόμετρο μέτρησης ενδοφθάλμιας πίεσης για παιδιά
 • Χειρουργικό μόνιτορ
 • Λαβίδα Clickline Kelly – Dissecter Παρασκευής και Σύλληψης Ιστών
 • Λαβίδα Clickline Σύλληψης Ατραυματική- Θυριδωτή
 • Άγγιστρα Σχήματος S για Τεχνική HASSON
 • Βελονοκάτοχο Αριστερό, Διαμέτρου 5mm
 • Βελονοκάτοχο Δεξί, Διαμέτρου 5mm
 • 2 ΤΡΟΚΑΡ 6MM – Μήκους 10CM, με Κωνικό Αιχμηρό Στειλεό
 • Ανταλλακτικές Βαλβίδες ΤΡΟΚΑΡ
 • Μανίκι με Σπείρωμα Σταθεροποίησης για ΤΡΟΚΑΡ 5MM

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ»

 • Σύγχρονος Ηλεκτροεγκεφαλογράφος

Αρεταίειο Νοσοκομείο

 • Συσκευή φωτοθεραπείας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας 

 • Παιδιατρικός εξοπλισμός

 

2. Πρόγραμμα «Babyδίνω» για τις Πυρόπληκτες Οικογένειες

Τα Babylino Sensitive στάθηκαν με ευαισθησία και υπευθυνότητα δίπλα στις οικογένειες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018.

Διαπιστώνοντας ότι η ανάγκη των πυρόπληκτων οικογενειών που έχουν βρέφη και μικρά παιδιά παραμένει πολύ μεγάλη και χρειάζεται υποστήριξη με διάρκεια και σε βάθος χρόνου, προσφέραμε σε όλες τις οικογένειες με παιδιά από 0 έως 3 ετών εξ’ ολοκλήρου τις βρεφικές πάνες Babylino για δύο χρόνια.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Δήμους Μαραθώνος, Μεγαρέων και Ραφήνας – Πικερμίου, όπου ήταν υπεύθυνοι για την παράδοση των βρεφικών πανών σε όλες τις δικαιούχους οικογένειες, των οποίων οι μόνιμες κατοικίες χαρακτηρίστηκαν από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια ως μη κατοικήσιμες ή προσωρινά μη κατοικήσιμες.

 

3. Babyδίνω» από τα Babylino Sensitive για την Ένωση Μαζί για το Παιδί (2017 -2018)

Τα Babylino Sensitive με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών, στηρίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», συνεισφέροντας στην κάλυψη των αναγκών σε βρεφικές πάνες για όλα τα μέλη της Ένωσης και για όλη τη χρονιά 2018.

Τα μέλη της Ένωσης που θα είναι οι αποδέκτες του προγράμματος είναι: Οι Φίλοι του Παιδιού, Οι Φίλοι της Μέριμνας, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» – Κ.Α.Σ.Π., Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) και «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού.

«Babygive» from Babylino Sensitive. We offer from the bottom of our heart and we fully cover the need of the members of the Union “Together for Children” in baby diapers for the year 2018.

 

4. Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 4 τόνων προϊόντων ατομικής υγιεινής στο Λίβανο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η  ελληνική εταιρία προϊόντων ατομικής υγιεινής ΜΕΓΑ, ένωσε τις δυνάμεις της με το Υπουργείο Εξωτερικών και αποστέλλει στο Λίβανο αντισηπτικά προϊόντα, βαμβάκι και βρεφικές πάνες για την ανακούφιση των πληγέντων.

Σε συνέχεια της πρωτοφανούς θανατηφόρου έκρηξης που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου 2020 και των καταστροφικών  συνεπειών της σε ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες τραυματισμούς και ανυπολόγιστες υλικές και περιβαλλοντικές ζημιές, η ΜΕΓΑ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για παροχή βοήθειας, προχώρησε σε δωρεά 4 τόνων προϊόντων ατομικής υγιεινής.